Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Όλγα Καραβερβέρη προσέφερε υφάσματα σε σχολεία της Πάρου και της Αντίπαρου στο πλαίσιο της εβδομάδας κυκλικής οικονομίας

Μια νέα ζωή σε παλιά, αχρησιμοποίητα υφάσματα έδωσαν οι μαθητές της Πάρου και της Αντίπαρου, δημιουργώντας έτσι στολίδια και διακοσμητικά αντικείμενα για τα φετινά Χριστούγεννα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων στην οποία συμμετείχαν. Η δράση αυτή έγινε με την ευγενική προσφορά των υφασμάτων από την καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας Όλγα Καραβερβέρη σε μια ιδέα της επικοινωνιολόγου -δημοσιογράφου Κατερίνας Λαδοπούλου. Για την υλοποίηση αυτής της ενέργειας πρωταγωνιστικό ρόλο είχε το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων «ΔΑΦΝΗ» το οποίο επισκέφθηκε μαζί με στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) 6 δημοτικά σχολεία και το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πάρου, όπου παρέα με περισσότερους από 1.100 μαθητές μίλησαν για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία. Mε τις μοναδικές δημιουργίες τους τα παιδιά απέδειξαν ότι η κυκλική οικονομία μπορεί εύκολα και με λίγη φαντασία να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.

Η εβδομάδα κυκλικής οικονομίας στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Circular Greece και ολοκληρώθηκε με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάρου παρουσία τοπικών φορέων των δύο νησιών.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?